Unikt boende i naturskön miljö på Åland

Umgås, ät gott, koppla av och ta dagen som den kommer. Åländska Pensionat Stalldalen kombinerar den bästa närproducerade maten med sköna naturupplevelser och det enkla livet.
I en vacker 1930-talsbyggnad, med utsikt över den blänkande Säckviken på Åland, finns Stalldalen. Ett åländskt pensionat som har fått nytt liv i en rogivande, lantlig miljö för en avkopplande semester eller för familjen som vill ha gott om utrymme och aktiviteter i närheten.
För boende erbjuder pensionatet en svit och 16 dubbelrum som alla bär känslan av evig sommar. Precis som i resten av den vackra byggnaden har teamet bakom Stalldalen restaurerat med rejäla, traditionella, tidlösa byggmaterial kombinerat med återbrukade tyger och moderna inslag. Sänghimlarna är av äkta, handvävt linnetyg och hänger på åldrade, silvergrå höstörar, eller snesar som de kallas på Åland. Här sover en gott!

Tolv av dubbelrummen har anslutningsdörr in till nästa rum och kan enkelt omvandlas till familjerum, samtliga tillgänglighetsanpassade.

Tak och väggar har målats med äggoljetempera som är en urgammal, helt naturlig och giftfri färg som blandats av linolja, torra färgpigment och ekologiska ägg från Storgårds några kilometer bort.
I Grelsby sjukhus gamla ekonomiutrymme finns numera Joels Källare, som tjänar som Stalldalens reception och frukostservering. Här erbjuder pensionatet en rejäl Ålandsfrukost med gott om härliga, lokalproducerade inslag. Om vädret tillåter är gästerna välkomna att ta med sig allt det goda ner till Säckvikens strand.

Ett stenkast från Stalldalen finns mikrobryggeriet Stallhagen som producerar ett ständigt växlande sortiment högkvalitativ hantverksöl. Bryggeriet erbjuder också en guidad rundtur som avslutas på Pub Stallhagen med smakprovning ur sortimentet tillsammans med läckra tilltugg.

På Pensionat Stalldalen kombinerar man den bästa närproducerade maten och riktigt gott hantverksöl i avslappnad och trivsam miljö.
Alldeles intill bryggeri och pub Stallhagen finns amfiteatern Stallhalla – en plats för såväl rockfestivaler som högkulturella teateruppsättningar och konserter. Uppdaterad information om program och biljetter finns på Pub Stallhagens Facebooksida.

Ta ett kliv ut i Stalldalens härliga köksträdgård med utsikt över sjön eller plocka med dig kaffe och bulle hela vägen ner till stranden.
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024