Reseguide Tallinn

180 Degrees

Den berömde Berlinkocken Matthias Diether flyttade till Tallinn och tog med sig en efterlängtad dos storstadsglamour. Friskt vågat, hälften vunnet – Matthias beslutade sig för att öppna stadens mesta fine dining-restaurang mitt i en byggarbetsplats. Det gamla varvsområdet i hamnen Noblessner norr om Kalamaja var fram till nyligen ett dött och försummat kvarter, men är numera ett modernt och arkitektoniskt intressant stadsområde. Nu har byggdammet lagt sig och restaurangen har bevisat sin topplacering på restaurangscenen.

När man anländer till restaurangen får man först slå sig ner i baren där man serveras apertif och snacks och beslutar sig för sina menyval i godan ro. Därefter eskorteras man till borden som är strategiskt placerade 180 grader runt det öppna köket mitt i utrymmet. Rätterna serveras som små konstverk man nästan inte vill förstöra och nivån är i absolut toppklass. Ett måste för foodies.
180 Degrees, Staapli 4, Port Noblessner 10415, Tallinn, Estland
https://www.180degrees.ee/
Webbplats
https://www.180degrees.ee/
Adress
180 Degrees, Staapli 4, Port Noblessner 10415, Tallinn, Estland
Wine & Dine i Tallinn
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024