Reseguide Stockholm

Ruth Stockholm

Den 1 juli öppnade Ruth Stockholm med 62 rum på Surbrunnsgatan i Vasastan. Bakom det nya hotellet ligger familjen Pettersson som öppnade det snygga boutiquehotellet Hotel Frantz vid Slussen under 2019.

– Det känns som att vi har ett hotell med världens bästa läge men ingen som känner till det och det vill vi nu ändra på. Därför har vi försökt att skapa en inbjudande känsla i alla allmänna ytor. Här ska man bara vilja komma och hänga, säger Tea Pettersson.

Tillsammans med designduon Jonathan Söderblom och Nina Kullberg bakom Hippo-Ray har så gott som alla möbler och snickerier specialritats för hotellet. Tanken var att skapa en hemmakänsla i såväl hotellrum som i allmänna utrymmen.

– I Vasastan bor drygt 60 000 människor, samtidigt som stadsdelen är relativt underutvecklad när det kommer till inbjudande boutiquehotell. Med Ruth Stockholm blir det ändring på det och vi säger själva lite skämtsamt att vi kommer med värmen till Sibirien, säger Tea Pettersson.

Förutom sina 62 rum har hotellet en inbjudande bar och lounge där man kan ta alltifrån en kaffe, ett glas, till något mindre att äta. Gräddtårta och alkoholfritt bubbel blir precis som på Hotel Frantz, signaturen för hotellets frukost. I restaurangen kan du njuta av det europeiska köket, men med extra fokus på modern svensk matlagning.
Ruth Stockholm, Surbrunnsgatan 38, 11348 Stockholm
https://www.hotelruth.se/
Webbplats
https://www.hotelruth.se/
Adress
Ruth Stockholm, Surbrunnsgatan 38, 11348 Stockholm
Hotell i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024