Reseguide Stockholm

Lydmar

Fråga vilken stockholmare som helst som var ute i svängen och förlustade sig runt millennieskiftet om Lydmar och denne lär få något nostalgiskt i blicken. Hotellet var i sin egen liga när det kom till kombon hotell och nöjesliv back in the days. Lydmar öppnades ursprungligen 1993 av Pelle Lydmar på Sturegatan 10 vid Stureplan och satsade på cool konst i såväl rummen som i de allmänna utrymmena och i lobbyn höll ofta livespelningar och utställningar. Musiken var hög, människorna glada och stämningen på topp. Men 2006 kastades hotellverksamheten ut för att göra plats för kontor.

En era var slut, men två år senare öppnade Lydmar på Blasieholmen bredvid Grand Hotel, som i dag äger Lydmar, även om hotellet fortfarande drivs under eget varumärke. Man satsar fortfarande på konst och uppträdanden, men i en något vuxnare version. Men det sagt är Lydmar ett förträffligt hotell, med vacker inredning och med ljuvlig utsikt över Strömmen och Stockholms Slott. Även om du inte bor här – passa på att ta en drink i solen på uteserveringen eller terrassen eller en god brunch eller middag i matsalen.
Lydmar, Södra Blasieholmshamnen 2, 11148 Stockholm
https://lydmar.com/
Webbplats
https://lydmar.com/
Adress
Lydmar, Södra Blasieholmshamnen 2, 11148 Stockholm
Hotell i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024