Reseguide Gotland

Körsbärs­gården

Storsudret har sedan 1940-talet varit hemvist för målare och skulptörer. Körsbärsgården, med sin grundare Signe Enström, var redan då en viktig samlingsplats och det finns än i dag två äldre byggnader på området som är tillfälliga bostäder åt utställande konstnärer. Här finns en vacker trädgård med konsthall, restaurang och kafé, butik och skulpturpark med utsikt över havet. Det är inte svårt att förstå varför arkitekten Jon Jonsson, författaren och före detta länsantikvarien Marita och dottern Helga valde att satsa på att öppna sin verksamhet just här.

Under sommarmånaderna kan man beskåda verk av såväl kända som okända konstnärer här. Här visas varje år ett tiotal utställningar med svensk och internationell samtidskonst. I Skulpturparken finns ett 20-tal permanenta verk. Även barnen ska ha sitt – här finns en särskild målarverkstad för dem. Den 4 000 kvadratmeter stora trädgården anlades på 1940-talet av Signe Enström och är indelad i kryddträdgård, perennträdgård, rosarium, grönsaks- och fruktträdgård, park och en liten hed.
Sundre Västergårde 135, 623 30 Burgsvik
https://www.korsbarsgarden.se/
Webbplats
https://www.korsbarsgarden.se/
Adress
Sundre Västergårde 135, 623 30 Burgsvik
 Aktiviteter på Gotland
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024