Reseguide Gotland

Bungenäs Kalkbrott

Bungenäs kalkbrott har gått från att vara en otillgänglig plats till att bli en ny utflyktsfavorit. Den var länge i försvarets ägo och därför no go-zone för vanliga dödliga. Bilen lämnar man på parkeringen utanför området och tar sig sedan till fots eller cykel (det finns lånecyklar man kan nyttja) på grusvägen ner mot havet och målet. Var noga med att stänga grinden efter dig – här vandrar får och lamm fritt.

Det forna kalkbrottet som stått och förfallit under årens lopp, har fått en ny funktion i och med att Bungenäs Matsal och Kalkladan flyttade in de gamla lokalerna och blåste nytt liv i dem. Den kulinariska nivån är hög, särskilt i Matsalen som har extra hög svansföring. Bungenäs är en utmärkt utflykt, där man kan cykla runt i naturen, hänga på stranden och äta gott – blir man alldeles utmattad av besöket kan man hoppas på att kunna knipa ett av de fåtal hotellrum som Bungenäs har att erbjuda.
Bungenäs, 621 56 Bungenäs
http://bungenas.se/
Webbplats
http://bungenas.se/
Adress
Bungenäs, 621 56 Bungenäs
 Aktiviteter på Gotland
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024