Reseguide Tallinn

Hotel Telegraaf

Detta är ett av Tallinns lyxigaste hotell, beläget i en av stadens nyare byggnader – det pampiga fyravåningshuset uppfördes 1878, vilket får ses som modernt i den medeltida staden.

År 1918 flyttade Esti Telefraaf in med post- och telefonservice och blev därmed centrum för kommunikation i landet ända fram till 1992. År 2007 öppnade hotellverksamheten och ytterligare två våningar adderades. Man har bevarat mycket av originaldetaljerna från tidigare verksamhet och kryddat med en dos art deco-flärd.

Frukosten förtärs i restaurangen Tchaikovski som ligger i det vackra atriet i lobbynivå och till kvällen dukas här upp till en populär a la carte, som rekommenderas att besöka även om man inte bor på hotellet. Hotel Telegraaf ligger på den lugna gatan Vene och några av dess 83 rum har huserat rockstjärnor som Alice Cooper och Green Day, samt prominenta gäster som det svenska kronprinsessparet och Elizabeth Hurley.
Hotel Telegraaf, Vene Street 9, 10123 Tallinn, Estland
https://www.telegraafhotel.com/
Webbplats
https://www.telegraafhotel.com/
Adress
Hotel Telegraaf, Vene Street 9, 10123 Tallinn, Estland
Hotell i Tallinn
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024