Reseguide Stockholm

Briggen Tre Kronor

Briggen Tre Kronor af Stockholm kan vara stadens hemligaste attraktion. Få vet – men alla som vill kan boka en plats ombord för att uppleva huvudstaden och Stockholms skärgård på ett helt unikt sätt – och vara med och dra i tamparna. Man erbjuder alltifrån lunchkryssningar till tredagars Östersjökryssningar.

Briggen färdas med en besättning om ungefär tio personer, varav många är volontärer eller elever och alla passagerare som vill får vara med och hjälpa till. Besättningen består av eldsjälar som entusiastiskt hjälper sina passagerare med instruktioner så att man på riktigt får uppleva hur det är att segla ett äkta segelfartyg på samma sätt som det gjordes för 150 år sedan.

Briggen Tre Kronor må se ut som ett fartyg från 1800-talet, men hon är ett nutida bygge, uppförd efter gamla ritningar.

Hon är inte bara ett vackert skepp – hon är även ett medel för att sätta fokus på hållbarhetsfrågor. Skeppet har ingen mindre än kronprinsessan Victoria som gudmor, som länge varit engagerad i frågor som rör rent vatten.

Vill man bara ta en titt på det magnifika fartyget har hon Kastellholmen som hemmahamn, en före detta militärö utanför Skeppsholmen mitt i centrala Stockholm, men ändå så undangömd.
Briggen Tre Kronor, Örlogsvägen 11, 11149 Stockholm
https://www.briggentrekronor.se/
Webbplats
https://www.briggentrekronor.se/
Adress
Briggen Tre Kronor, Örlogsvägen 11, 11149 Stockholm
Aktiviteter i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024