Reseguide Gotland

Strandvillan

Avslappnat sekelskiftesboende på front row – Strandvägen längs med havsremsan och den vackra sandstranden i anrika badorten Ljugarn. Huset härstammar från 1926 och var redan då ett badpensionat för folk som ville semestra med stil. Så flöt tillvaron på fram till mitten av 1980-talet då villan hamnade i privat ägo och för det mesta stod tom och övergiven. Sen köptes den 2016 av Elin Bergner och Jakob Tholsby, genomgick en smakfull totalrenovering med husets tidsepok i varsam åtanke och öppnade 2019 åter som pensionat.

Här finns sju hotellrum och en lägenhet – ljuvliga sådana och ett himmelrike för den som älskar blommiga tapeter och pärlspont. Om ni är flera familjer eller vänner som reser tillsammans kan vi gott rekommendera att be om rummen på övervåningen som gränsar till den stora balkongen mot havet – då får ni så gott som en privat terrass. Läget är oslagbart med närhet till allt. Cyklar finns till uthyrning.
Strandvillan, Strandvägen 7a, 623 65 Ljugarn
https://www.strandvillanljugarn.se/
Webbplats
https://www.strandvillanljugarn.se/
Adress
Strandvillan, Strandvägen 7a, 623 65 Ljugarn
Hotell på Gotland
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024