I väntan på vaccinpass får vi roa oss bäst vi kan med de leksaker vi redan har, så att säga. Boka en weekend i Stockholm och checka in på något av de här hotellen och du ska se att humöret lyfter flera nivåer.

Hotel Franz
Hotel Frantz är ett litet mysigt boutiquehotell som efter flera års renovering öppnade i sin helhet i juni 2020. Hotellet ligger på Peter Myndes Backe, ett stenkast från Slussen, i en tegelbyggnad från 1647. Hotellet, som har 48 rum, har fått sitt namn av mannen som byggde huset, skräddarmästaren Frantz Bock. Fler originaldetaljer har bevarats och i övrigt har man influerats både av omvärlden och den lokala omgivningen. Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år. Visionen är enkel: att erbjuda en hotellupplevelse med skräddarsydda lösningar och ett stänk av småstadscharm. Frukosten är något utöver det vanliga.
Peter Myndes backe 5, Stockholm
hotelfrantz.se

Previous
Next

Foto: Hotel Frantz

Villa Dagmar
Här får vi har lite tålamod – Villa Dagmar är så sprillans nytt att det ännu inte har öppnat. Hajpen är dock redan i full blom och vi kan knappt ge oss till tåls till den 6 maj då det här boutiquehotellet öppnar för övernattande gäster. Läget mitt i hjärtat av Östermalm, granne med Östermalmshallen och Östermalmstorg kan inte bli bättre om man är sugen på krogar med hög svansföring, chic shopping och peoplewatching i världsklass.

Hotellet är döpt efter Dagmar Bergsten, släkting till familjen Malmström som grundat hotellet. Dagmar var en modern och världsvan kvinna som levde i 1900-talets början, som älskade att resor, kultur och den sociala scenen och hotellet ska återspegla känslan av hennes villa i Båstad som hon ständigt fyllde med intressant konst från sina resor, färska blommor från trädgården och massvis av muntra gäster. Hotellet har 70 individuellt inredda rum, spa, gym, restaurang, blomsterbutik, konceptbutik och möteslokaler.
Nybrogatan 25-27, Stockholm
hotelvilladagmar.com

Foto: Villa Dagmar

Ellery Beachhouse
Ellery Beachhouse öppnade med buller och bång i september i fjol – och lyckades med konsstycket att öppna en både funktionerande och eftertraktad beach resort när sommaren redan var slut och dessutom mitt i coronapandemin. Citylivet känns långt borta i det lantliga landskapet längst ut på Elfviks udde på Lidingö. Byggnaden uppfördes på 1960-talet och har under årens lopp varit kursgård, utbildningscenter för IBM och därefter hotell i olika skepnader. Det är dock först nu som man lyckats göra en total makeover som faktiskt suddat bort kursgårdskänslan och istället andas dekadent Palm Springs-party. Här finns rofylld natur, hav och strand men även padel, pooler, cabanas, musik, design och konst. Man kan även köpa ett day pass om man bara vill fly vardagen för en stund.
Elfviks Udde, Lidingö
ellerybeachhouse.com

Previous
Next

Foto: Ellery Beach House

Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024