I stolt samarbete med Acamp

Mikrobryggeriet Hop Shed Brewery erbjuder covid-säker ölprovning varje fredag. På med sommarhatten, upp med mungiporna och häng med på ett smakäventyr på en av Gotlands bästa öldestinationer. Kommer du med husbil eller husvagn kan du övernatta.

Hop Shed Brewery är ett spännande mikrobryggeri i en vacker kalkstenslada som ligger på landsbygden strax utanför Visby. Nu finns möjlighet att besöka det mysiga bryggeriet och testa de olika ölsorterna. Varje fredag arrangeras covidsäkra ölprovningar där du bjuds in av Hop Shed Brewerys sköna gäng att lära dig mer om den intressanta bryggeriprocessen och hur man förädlar de gyllene dropparna som slutligen hamnar i ditt glas.

– Att komma ut till Hop Shed Brew Pub på landsbygden får vem som helst att glömma vardagen för en stund. Det är en liten oas med hantverksöl, goda dofter från smokern och mysig musik, säger bryggmästaren Rob Bough. 

Njut av en ljummen kväll i Hop Shed Brew Pubs Biergaten efter din ölprovning.

Till provbrickan med öl serveras lokala snacks som anpassas till de olika ölen man provar. Vi rekommenderar att man passar på att stanna kvar på Hop Shed Brew Pub efter ölprovningen – köket öppnar kl 17.00 och här serveras ljuvlig BBQ och annan läcker street food tillagad på lokala råvaror.

Förutom bryggeriets egna ölsorter har man totalt 20 olika på tapp, varav de flesta är från andra mikrobryggerier på Gotland. Vackra kvällar sitter man med fördel ute i den trevliga Biergarten på uteserveringen.

INFO
När: Varje fredag kl 15.00–16.30
Var: Hop Shed Brew Pub, Broväg 119, Visby
Boka övernattning: Camping för husbil/husvagn via www.acamp.com
Pris övernattning: 225 kronor
Boka ölprovning: Ölprovningen bokas här, via Destination Gotland
Pris ölprovning: 395 kronor per person

Mer info: hopshedbrewery.se

Coronasäkert
Hop Shed Brewery har stora och luftiga lokaler och följer FHM:s rekommendationer. Antalet platser till varje provning är begränsade till max 50 personer och varje sällskap om max fyra personer sitter avskilt vid egna bord med distans till övriga gäster. Det finns gott om handsprit och man är mycket mån om att gästerna ska känna sig trygga.

Övernatta på Hop Shed Brewery
Kommer du med husvagn eller husbil erbjuder Hop Shed Brewery tio uppställningsplatser där du vaknar med frisk lantluft och vackra vyer. Hop Shed Brewery är del av Acamp och du bokar din campingplats via Acamp.se. Priset är 225 kronor per natt.

Safety First. På hop Shed Brew Pub finns gott om utrymme och det är lätt att hålla avstånd.

Allt började i ett skjul
Hop Shed Brewerys historia går tillbaka till 2012, då grundaren Rob Bough bestämde sig för att starta bryggeri i ett 15 kvadratmeter stort skjul.

Ölet blev snabbt populärt på ön och utbyggnationerna av skjulet många, tills man insåg att skjulet inte längre räckte till. Tre ytterligare delägare anslöt sig, Simon Svennefjörd, Jesper Sahlsten och Christian Skyving och man flyttade verksamheten till den rymliga kalkstensladan i Stora Hästnäs.

Detta blev en viktig milstolpe för bryggeriet och efter ombyggnationer och renovering av bryggeriet 2015 ökade man produktionen från cirka 3 000 liter till 25 000 liter per år. I dag finns fem av bryggeriets ölsorter hos Systembolaget och det serveras även på runt 20 restauranger och barer.

Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024