Sugen på ett litet naturäventyr med guldkant? Här är tre riktigt coola alternativ för dig som vill ha något annorlunda att skriva hem om.

Stedsans in the woods
Den 7 maj smäller det – då öppnar Stedsans in the woods för säsongen. Mitt ute i djupaste Hallandsskogen ligger det här häftiga stället som startats av det danska paret Mette Helbæk och Flemming Schiøtt Hansen. Här finns en restaurang under stjärnorna där maten lagas över öppen eld och ett boende i trähyttor eller tält vid sjön. Inredningen andas god, dansk smak och är enkel, mysig och genomtänkt med stora panoramafönster som ger full vy över naturen och den närliggande sjön, hyttorna är inredda med dubbelsäng bäddad med ekologiska sängkläder och massor med filtar. Här lever du enkelt, nära naturen och de människor som du träffar genom de gemensamma måltiderna. En lika unik som oförglömlig upplevelse där det enkla blir det storslagna.
Bohult 109, Hyltebruk
stedsans.org

Previous
Next

Foto: Mette Helbæk, Stedsans in the woods

Bengtzelis Glamping
Bengtzelis Glamping ligger vackert inbäddad mitt i bokskogen i Steninge utanför Halmstad. Här både somnar och vaknar du med naturen, långt ifrån stadens stress och bara några minuter från havet. Kvällsmaten tillagas vid lägerelden och den som vill kan boka den vedeldade badtunnan för en extra avkopplande upplevelse. Glampingtältet är inrett med fynd från lokala vintagebutiker, auktioner och loppisar. Allt med naturens bästa i åtanke. Hit kommer framförallt par för en romantisk getaway med tid för varandra utan teknikens distraktioner, men även barnfamiljer njuter av en spännande upplevelse med vilda djur inpå knuten.
Skäpparp
bengtzelis.com

Foto: Bengtzelis Glamping

Eddylou Ranch
I Asiges vackra omgivningar kan du uppleva en äkta ranch i westernstil. Här bor du i avslappnad cowboy-stämning med storslagen natur inpå knuten. Det finns två gäststugor med kök och badrum, Billy Cabin med sex bäddar och Indiana Villa med fyra bäddar och du har tillgång till stora umgängesytor utomhus med grillplats. Oavsett om du är en van ryttare eller inte erbjuder Eddylou Ranch spännande aktiviteter på hästryggen, här finns även fiske från båt och andra turer i omgivningarna. Bokar du ”Cowboy Spa area” kan du och dina vänner ha en riktigt trevlig stund i jacuzzin i ranchmiljö med fin utsikt.
Särestad Furulund 105, Slöinge
Eddylouransch.com

Foto: Eddy Lou Ranch

Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024