Gastrologik
Vill du smaka på skandinaviska råvaror i absoluta toppklass som behandlats med stor vördnad och kunskap är detta restaurangen för dig. Anton Bjuhr och Jacob Holmström är skolade på välrenommerade restauranger runt om i världen på trestjärniga restauranger som L’Astrance och Pierre Gagnaire. Här kan man njuta med gott samvete – man arbetar i nära samarbete med passionerade bönder, odlare, uppfödare, fiskare och jägare som delar restaurangens värderingar både vad det gäller kvalité, men också miljö och etik. Gastrologik har belönats med två Michelinstjärnor.
Artillerigatan 14
gastrologik.se
Previous
Next
Farang
Farangs enorma, mörka lokaler och industriella inredningen skvallrar om platsens tidigare användning, nämligen Stockholms Elektricitetsverk.
Här serveras blandade rätter i mellanstorleksklassen enligt det numera etablerade sharing-konceptet, som trots corona bibehållit sin popularitet på Stockholmskrogarna. Rätterna dyker upp vid bordet allteftersom de tillagas och man hugger in med gaffel och sked a la sydostasiatiska manér. Men vilka smaker! Här kan köket sin sak!
Tulegatan 7
farang.se
Oaxen Slip
Oaxen Slip är en yngre, mer avslappnad lillasyster till den välrenommerade Michelin-stjärniga restaurangen Oaxen Krog. Båda ligger i samma rustikt eleganta byggnad på Djurgården, men Oaxen Slip har en lättare atmosfär och på menyn står goda, okomplicerade svenska rätter. Njut av skandinaviska smaker som sill, kantareller och hjortron, medan du njuter av härlig utsikt över Beckholmen genom de stora panoramafönstren.
Beckholmsvägen 26
oaxen.com
Previous
Next