- Stockholm
Skördefest på The Winery Hotel
På fredag är det dags för årets skörd på The Winery Hotel. För vissa innebär det här början på ett drygt år av djupdykning i vinmakeri och att bli ”Winemaker for a Year”.
- Publicerad 16/09/2021
- Text: Kajsa Beausang
Skörden på The Winery Hotel är årets höjdpunkt och ett tillfälle för hotellets gäster och externa besökare att uppleva hantverket bakom en flaska vin på nära håll.
Druvorna anländer i en kylkontrollerad långtradare från hotellets vingård Terreno i Chianti Classico-distriktet i Toscana, sorteras, krossas och pumpas in i tankarna i hotellets fullt utrustade vineri i lobbyn. Vinet som framställs är ekologiskt och blir i år en blend av druvsorterna Merlot och Sangiovese.
Helgen bjuder på spännande och lärorika skördeaktiviteter och den urbana vingården sjuder av aktivitet.
Ett år som vinmakare
För ett tiotal sällskap innebär skörden även början på programmet “Winemaker for a Year”. En helårsupplevelse där deltagarna får följa vinets resa under hela framställningsperioden från skörd till buteljering.
Nu i helgen kommer deltagarna till 2021-års upplaga av Winemaker for a Year att påbörja sitt år som vinmakare. De startar med en helg fylld av skördeaktiviteter såsom druvsortering, mustprovning och en djupdykande skördevisning i hotellets vineri.
Antalet platser är begränsat till ett tiotal varje år men alla deltagare välkomnas att ta med en gäst vid varje tillfälle. Programmet anordnas för andra gången i år och intresset har varit otroligt stort.
– Vi har blivit som en vinfamilj där intresset för hantverket bakom flaskan svetsat oss samman. Jag upplever deltagarna som otroligt entusiastiska och vetgiriga. Något som inte avtagit under året, snarare tvärtom. Ju mer de lär sig desto mer vill de veta, säger Camilla Forslund som är en av utbildarna under programmet.
Foto: The Winery Hotel
Intresseanmälan
Anmälan till årets program stänger inom kort men för den som är intresserad finns möjlighet att skriva upp sig på intresselistan för nästa års upplaga.
Bästa sättet att uppleva skörden utan att ta del av helårsprogrammet är att bo på hotellet över helgen. Paketet “Wine, Dine, Sleep” innefattar allt – skördevisning, vinprovning, middag, vinpaket, övernattning, frukost och tillgång till rooftop, pool och gym. Det går även bra att boka en aktivitet som extern besökare.