Svenska kocklandslaget förgyller Viking Cinderella
Den 20 augusti är det premiär för höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm – efter månader av stiltje i skuggan av covid-19. Samtidigt är det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som börjar serveras ombord; samma meny som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan erbjuds för första gången för allmänheten.
Viking Line och Svenska Kocklandslaget har samarbetat sedan 2017. Höstens nyhet är att den trerättersmeny som Kocklandslaget tävlade i OS i Stuttgart med så sent som i februari 2020 nu kommer att erbjudas för Viking Cinderellas kryssningsgäster.
– Det är riktigt roligt att kunna servera den här typen av fine dining på absolut högsta nivå till en bredare publik. Förutsättningarna i köket på ett kryssningsfartyg skiljer sig förstås något från hur det ser ut i tävlingsmiljö, men vi är så nära den ursprungliga OS-menyn som man kan komma och ser fram emot att välkomna alla matälskare ombord i höst, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska Kocklandslaget.
Kocklandslagets OS-meny består av tre rätter med bakad torsk, kryddstekt hjort och hallondessert. Under perioden 20 augusti till den 15 november serveras också Svenska Kocklandslagets helt nya vilt- och skaldjursbuffé på Cinderella.
– Höstens nya tema är en härlig vilt- och skaldjursbuffé som kombinerar det bästa från både hav och land. Buffén är den överlägset populäraste av våra restauranger varför det har varit extra viktigt att utarbeta välfungerande pandemiåtgärder så att vi kan fortsätta erbjuda fantastiska måltider till alla på ett säkert sätt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line.
Som första rederi i världen har Viking Line med hjälp av utomstående part covid-19-verifierat samtliga terminaler och fartyg med tydliga säkerhetsrutiner och anpassningar till rådande situation.
- Publicerad 28/10/2020